Lezajlottak a helyhatósági választások


A Hercegszöllősi és a Darázsi járásban új helyi választmányi képviselőket választották. A helyhatósági (polgármesteri) választások a EP-választásokkal voltak egybekötve.

Május 25-én két választás is zajlott a Hercegszöllősi és a Darázsi járásban. Az országos listákról EP-képviselőket, a helyi listákról pedig a településen a következő négy évre választottak vezetőket a szavazópolgárok. A Hercegszöllősi járásban, a magyarok által többségben lakott településeken is több listát állítottak. A magyarok független listákat indítottak, de pártlistákon is szerepeltek. A magyar listavezetőket kereste fel szerkesztőségünk. 

Sepsén a Rajki Zoltán által vezetett független lista 80 szavazatot kapott. A listavezető lapunknak is nyilatkozott. 

- Igaz, nagyon szűk különbséggel, csupán néhány szavazattal, de sikerült megszereznünk a szavazatok többségét. Köszönöm mindenkinek, aki elment szavazni, de külön azoknak, akik az általam vezetett listára adták voksukat. Az elmúlt négy évben végzett munkánk bizonyíték arra, hogy képesek vagyunk a fejlődés útján tartani településünket. A szavazók ezt felismerték, és bizalmat szavaztak nekünk, ami felhatalmaz minket a folytatásra, mert vannak folyamatban lévő projektek és új lehetőségek is, amelyek az itt élők életminőségének javítását hivatottak szolgálni - mondta el lapunknak a legtöbb szavazatot kapott listavezető. 
Horvátországi Magyar Napló 22. szám
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése