A hétvégén sem tétlenkedtek


A sepsei Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület új helyiségbe költözik. Az új helyiség a nemrégiben felújított, egykori helyi választmány épületében található. Az új helyiségben a könyvtár is helyet kap.

A múlt hétvégén a Petőfi Sándor MKE ifjabb tagjai megkezdték az egyesület irodahelyiségének átköltöztetését.
- Nagyon örülünk, hogy egyesületünk új helyiséget kapott. Pénteken megkezdtük az átköltöztetést. Egyelőre a régi bútorokat, polcokat és asztalokat vittük át új székhelyünkre. Még sok munka áll előttünk, de reméljük, nemsokára sikerül mindent berendeznünk. Tervben van még új polcok, asztalok és székek vásárlása is. Szeretnénk minél otthonosabbá tenni helyiségünket - mondta el lapunknak a Petőfi Sándor MKE titkára, Milanović Lili.
A faluban már több mint tíz éve nem működik a könyvtár.
- Az egyesület tagjaival úgy gondoltuk, ha már egy új helyiségbe költözünk, remek lenne a könyvtárat is újjáéleszteni. A hétvégén tehát nagy munkába fogtunk. Összeírtuk a könyvtárban található könyvek címét, íróját, hogy rendszerezni tudjuk azokat. Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, könyvtárunkban több mint 1500 könyv található. A könyvek rendszerezésében a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárának munkatársa segít majd - tette hozzá Lili.

Horvátországi Magyar Napló 18. szám
Bognár Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése