Az elmúlt négy évet elemeztük


Számtalanszor elhangzott már, hogy a Hercegszöllősi járás Horvátország legmagyarabb járása. Itt szám szerint él a legtöbb magyar, és a járásban relatív többséget képez. A többségben magyarok lakta települések polgármestereinél jártunk.

Szerkesztőségünk felkereste Sepse polgármesterét, mivel a járás területén, a helyi választmányoknak lejárt a négy évre szóló mandátumuk, ugyanis kiírták a választásokat. Kíváncsiak voltunk az elmúlt időszakban történtekre, fejlesztésekre, eredményekre, amelyekben a helyi választmány nem kis szerepet vállalt.

Rajki Zoltán, a sepsei Helyi Választmány elnöke is beszélt a négyéves mandátum alatt megvalósult tervekről.
- Nagy megtiszteltetés volt, hogy négy évig Sepse polgármestere lehettem. Ez alatt a négy év alatt nagy dolgokat sikerült létrehoznunk, megvalósítanunk. Mandátumunk alatt a terveink nyolcvan százaléka megvalósult, de a többi terv megvalósítása is már folyamatban van. A legnagyobb sikerünk a Sepse-Nagybodolya útszakasz kiépítése volt, amelyet 2012-ben meg is nyitottunk. Továbbá a kultúrotthon és a stadion felújítása is megtörtént, így a falu központja is rendezettebb lett. Falunkban folyamatosan valamilyen fejlesztések történtek, mint például az utak aszfaltozása, árkok mélyítése, a víkendtelep út és közvilágításának kiépítése és a ravatalozó megépítése, valamint a Fürdő tó környékének rendezése - mondta el a leköszönő polgármester.
- A Helyi Választmány közbenjárásával tavaly újjászerveződött az Önkéntes Tűzoltó Testület is. A faluban működő civil szervezetek munkáját is maximálisan támogattuk. Indítványoztuk az egykori Helyi Választmány épületének teljes felújítását - tette hozzá Rajki Zoltán.
- Folyamatban lévő projektjeink közül kiemelném a katolikus templom felépítését és a kézi- és kosárlabdapálya építését. A projektek dokumentációja már majdnem kész, ezeket a projekteket mindenképp szeretnénk létrehozni - hangsúlyozta Rajki.
- Szeretnénk folytatni a megkezdett munkát, így még rengeteg tervünk van. Néhányat emelnék ki, mint például az út szélesítése, ami nagyon fontos lenne, parkosítás és az ifjúsági székház udvarának rendezése. Nagyon reméljük, hogy ezek nem csak tervek maradnak - mondta el végezetül Rajki Zoltán.
Horvátországi Magyar Napló 19. szám
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése