Folklórest Hercegszöllősön


A Hercegszöllősi Mihály Magyar Ifjúsági Szervezet fennállásának tízeves jubileuma alkalmából Magyar Folklórestet szervezett. A felújított hercegszöllősi kultúrotthonban ez volt az első nagyszabású rendezvény, ahol magyar kultúregyesületek szakcsoportjai mutatkoztak be a nagy számban megjelent közönségnek. A vendégeket Sója Dénes, a Hercegszöllősi járás elöljárója köszöntötte. Az ünnepelt egyesület első alkalommal látta vendégül az Új Magyar Kulturális Központ csoportját Splitből.

A jubileumi ünnepség alkalmával Magyar folklórestet szerveztek, ahova meghívtak baráti egyesületeket, amelyekkel évek óta ápolják a jó együttműködést. Felléptek a sepsei, az újbezdáni, a kiskőszegi, a dárdai, a pélmonostori magyar tánccsoportok, első alkalommal látták vendégül a spliti Új Magyar Kulturális Központ csoportját és a kői Tánc Magyar Kultúregyesület drámai szakcsoportját, amelynek ez volt az első fellépése. A nagyszámú közönséget a házigazda Triliom Együttes is köszöntötte. Minden évben a folkórest vendége a helyi Nyuszi óvoda gyermektánccsoportja, amelynek műsorában kihagyhatatlan rész a magyar tánc.
A kultúrműsor után közös vacsorára és táncmulatságra került sor.
A hercegszöllősi magyarság lélekben hordja magyarságérzetét, felelősnek érzi magát azért, hogy sokat kell még tennie megmaradásunk érdekében.
Horvátországi Magyar Napló 41. szám
Tomašić Deák Korina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése