40 éves osztálytalálkozót szerveztek


A Hercegszöllősi Általános Iskola 1974-ben végzett tanulói találkoztak október 4-én. A találkozó helyszíne a sepsei iskola volt.

Az osztálytalálkozóról Kun Mária nyilatkozott.
- Nagy öröm volt számomra, hogy létrejött ez a találkozó. Negyven évvel ezelőtt fejeztük be az általános iskolát, és most ismét az iskolapadba ülhettünk. Mondhatnám azt, hogy mi voltunk az úttörők, hisz a mi generációnk volt az első magyar generáció Hercegszöllősön - tudtuk meg Kun Máriától. 
Az osztályban akkoriban tízen voltak, a találkozóra nyolcan jöttek el. Szombat délután a sepei iskolában osztályfőnökük, Erend Júlia osztályfőnöki órát tartott.
- Az osztályfőnöki óra beszélgetéssel telt, beszámoltunk egymásnak arról, mit is értünk el a negyven év alatt. Az osztályfőnökünk nagyon örült a találkozásnak, könnybe lábadtak a szemei, hogy ilyen gyönyörű osztálytalálkozót szerveztünk. Az osztályfőnöki óra után a csúzai Kovács csárdában folytattuk a társalgást. Nagyon jó hangulatban telt a találkozó, nem is gondoltuk volna, hogy ilyen szép lesz. Megemlékeztünk a régi időkről, a csíntalanságokról, az egyesekről és a szép dolgokról. Remekül érezte magát mindenki, és abban is megállapodtunk, hogy öt év múlva ismét találkozunk ebben a létszámban, sőt a mostani két hiányzót is itt szeretnénk látni - mondta el az egykori diák, Kun Mária. 
Horvátországi Magyar Napló 38. szám
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése