Aktívan működik a sepsei ÖTT

A sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület 2013-ban alakult újjá. Azóta aktívan működnek, a tavalyi év folyamán egy tűzoltóverseny házigazdái voltak.


A testület az év folyamán több rendezvényen vett részt, az önkéntesek a helyi focipályán rendszeresen tartanak gyakorlatokat. Október 19-én a délelőtti órákban gyülekeztek az önkéntes tűzoltók a falu központjában, ahol egy munkaakciót szerveztek.
- Szerettük volna megtartani a tűzoltó gyakorlatot, de találtunk ennél fontosabb teendőt. A központban található esővíz-elvezető csatornákat tisztítottuk, hisz nagyon sok sár gyűlt össze. A kis falura ez veszélyt jelent, így azt szerettük volna elhárítani. Azt találtuk helyesnek, hogy a falu érdekében dolgozzunk - mondta el a sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke, Keresztes Tivadar.
Az elnök azt is elmondta, továbbra is megtartják a gyakorlatokat és hasonló munkaakciókat is szeretnének szervezni. A testületnek jelenleg 11 oltásba bevethető tagja van, de a közeljövőben ez a szám is bővülni fog.
- Nemrégiben öten is felkerestek azzal, hogy csatlakozni szeretnének a testületünkhöz. Nagyon örülök annak, hogy tagságunk bővülni fog, hisz szükség van a fiatal önkéntesekre - hallottuk az elnöktől.
Horvátországi Magyar Napló 40. szám
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése