Anyák napja


Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Az egyesületek és iskolák idén is május második vasárnapján ünnepelték meg Anyák napját.

A sepsei Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület és a Vörösmarti Általános Iskola sepsei kihelyezett tagozata május 10-én ünnepelte meg az anyák napját.
A sepsei iskolások és a Petőfi Sándor MKE minden évben felköszöntik az édesanyákat és a nagymamákat. Az idei műsor helyszíne a sepsei kultúrotthon volt. Az anyák-napi műsor keretében felléptek a sepsei kisiskolások, akik anyák-napi versekkel és énekekkel köszöntötték fel az anyukákat. A kisiskolások a sepsei iskola volt tanulóival közösen vicces jelenetekkel színesítették a rendezvényt. A közönség a Pipacs játszóház tagjainak előadását és a Kerekerdő néptáncegyüttes táncait tekinthette meg. Az est folyamán a Nótafa népdaléneklési és népzenei vetélkedő győztes népdalait is meghallgathatta a közönség. A színvonalas műsor után a résztvevők ajándékkal lepték meg az édesanyákat.
Horvátországi Magyar Napló 19. szám
Milanović Lili



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése