Tűzoltóversenyt rendeztek Sepsén


Szeptember 15-én, vasárnap megrendezett első sepsei tűzoltóversenyen tizennégy csapat vett részt. A rendezvény házigazdája a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület volt.

A megmérettetésre tizenegy településről összesen tizennégy csapat nevezett be.
- A Baranyai Tűzoltószövetségnek huszonnégy tagja van, a Sepsén megrendezett versenyre tizenegy település női és férficsapatai, valamint az öregfiúk mérték össze felkészültségüket. A bírói teendőket a Bellyei TSZ és a Baranyai TSZ szakemberei látták el. A sepseiek remek házigazdák voltak, szövetségünk is örömmel segített nekik a szervezésben - hallottuk a Baranyai Tűzoltószövetség elnökhelyettesétől, Szabó Sándortól.
A sepseiek felbuzdulva fogtak neki a szervezésének, településükön ez volt az első tűzoltóverseny.
- Szabó Sándor értesített minket, hogy lehetőségünk van a tűzoltóverseny megszervezésére. Természetesen éltünk a kínálkozó lehetőséggel, falunknak ez sokat jelent. Mivel első alkalommal szerveztünk tűzoltóversenyt, a szervezésben a Baranyai Tűzoltószövetség segített. Köszönet érte. Az ÖTT tagjai és hozzátartozóik odaadó munkájának köszönhetően sikerült megszervezni ezt a nagyszabású versenyt - mondta a sepsei ÖTT elnöke, Keresztes Tivadar.
- Sepsének és a helyi tűzoltóknak nagyon sokat jelent ez az esemény, nagy élmény volt számunkra, hogy első versenyünkre a saját településünkön került sor. A megmérettetés előtt a csapatunk még jobban összekovácsolódott, hiszen heti két alkalommal gyakorlatoztunk. Ezúttal nem sikerült helyezést elérnünk, de ami késik, nem múlik, mert ezentúl rendszeres résztvevői leszünk a tűzoltóversenyeknek - tette hozzá Tivadar.
Horvátországi Magyar Napló
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése