Jókedv és barátság


Sok fiatalt vonzott az I. Hercegszöllősi Sportnap
A Sport és Rekreációs Központ adott otthont augusztus 31-én a Hercegszöllősi Mihály Magyar Ifjúsági Szervezet, a kői Tánc Magyar Kultúregyesület és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége közös szervezésében megrendezett I. Hercegszöllősi Sportnap eseményeinek.
Szombaton a reggeli órákban hercegszöllősi, sepsei, kői, laskói és vörösmarti fiatalok gyülekeztek a hercegszöllősi Jurini Dvori udvarán, majd a regisztráció után a helyi Sport és Rekreációs Központba, az I. Hercegszöllősi Sportnap helyszínére vonultak. Az egész napos rendezvényen a fiatalok különféle ügyességi vetélkedőkön vehettek részt.

- Egyesületünk először szervezett ilyen jellegű rendezvényt, szerettük volna, ha a fiatalok iskolakezdés előtt sportolás közben és után is barátkoznának, társalognának egymással. Érdekes programokkal vártuk a résztvevőket, volt röplabda- és úszóverseny, kispályás foci, kosárlabdatorna, valamint tollaslabda verseny, de a régi sportok kedvelői is összemérhették tudásukat - hallottuk a rendezvény főszervezőjétől, Kedves Mihálytól.
- Az I. Hercegszöllősi Sportnap remekül sikerült, ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt. A rendezvény létrejöttét a kői Tánc Magyar Kultúregyesület, a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, valamint a Hercegszöllősi járás támogatta - tette hozzá.
A délelőtti órákban zajlott a röplabda verseny a homokpályán, az első helyen a hercegszöllősiek végeztek. Az úszóversenyre is sokan beneveztek, és ez a megmérettetés is a járásszékhelyiek sikerével zárult.
- Remek dolog volt, hogy az úszóversenyt is sikerült megtartanunk, rendkívül izgalmas volt. Szívesen segítettünk a hercegszöllősieknek a szervezésben, és reméljük, nem ez volt az utolsó közös rendezvényünk. Mi tizenöt tagú csapattal érkeztünk az I. Hercegszöllősi Sportnapra, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat - mondta a kői Tánc Magyar Kultúregyesület tagja, az esemény egyik szervezője, Kontrec Marijan.
A fiatalok az úszóversenyt követően közös ebéden vettek részt a szabadidőközpont éttermében, majd rövid pihenő után kispályás fociban, kosárlabdában, tollaslabdában és régi sportokban mérték össze felkészültségüket.

Magos Szandra a laskói fiatalokkal érkezett Hercegszöllősre.
- A tollaslabda-versenyen és a régi sportok vetélkedőn vettem részt, nagyon élveztem a dolgot. Csapattársaim is nagyon ügyesek voltak, és remélem jövőre is megrendezésre kerül ez a sportnap, én mindenképpen itt leszek - mondta Szandra.

A sepsei József Attila Ifjúsági Szervezet húszfős csapattal érkezett a sportnapra.
- A sepsei ifjúság már részt vett hasonló jellegű rendezvényen. Tavaly Laskón az IFI Fest résztvevői között voltunk. Hercegszöllősre nagyszámú csapattal érkeztünk, mert mindig nagy elszántsággal és örömmel utazunk az ehhez hasonló eseményekre. Én röplabdában és kispályás fociban léptem pályára, de természetesen a régi sportok vetélkedőt sem hagyhattam ki - mesélte a sepsei József Attila Ifjúsági Szervezet alelnöke, Karaszi Dávid.
Az I. Hercegszöllősi Sportnap a Jurini Dvori épületében ért véget az ünnepélyes eredményhirdetéssel és az azt követő karaoke mulatsággal.

Horvátországi Magyar Napló
Milanović Ljiljana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése