Közösen szervezett maszkabál

A Vörösmarti Általános Iskola sepsei kihelyezett tagozata és a Petőfi Sándor MKE közösen szervezte meg a sepsei gyerekek farsangját vasárnap, február 2-án. A kultúrotthonban megtartott jelmezes mulatságra a környező településekről is érkeztek maskarások. 



Vasárnap délután a maskaráké volt a főszerep Sepsén, a kis faluba még a szomszédos települések kismaszkái is ellátogattak. Kun Mária tanárnő felügyelete mellett zajlottak a farsangi események, a színes maskarák vetélkedőkön vettek részt, és rengeteg játék tarkította a jelmezes mulatságot. A farsangi mulatságnak egyetlen célja volt: jól megijeszteni a telet, hogy minél előbb beköszönthessen a tavasz.
A sepsei fiatalok idén is segítették a szervezők munkáját, ők varázsoltak báli (buli)hangulatot a kultúrotthonba.
– Rengeteg gyermek jött el a kultúrotthonban megtartott kis maszkabálba. Már a honvédő háború előtt is voltak ilyen összejövetelek, a hagyományt a hazatérést követően ismét életre keltettünk. Idén is voltak vendég maszkák – Nagybodolyáról, Vörösmartról, Csúzáról érkeztek. A maszkabálon különböző mesebeli figurák keltek életre, kalózok, balett-táncosok, madárijesztők sokasága kápráztatott el bennünket. Tényleg nagyon sok ötletes és vidám maskarát láthattunk. A gyerekek nagyon örültek a játékoknak és a táncoknak is, hiszen a legjobbak édességeket kaptak ajándékba. Minden kismaszka kapott ajándékot, megérdemelték, nagyon szépek voltak – nyilatkozta Kun tanárnő.

Vasárnap senkinek sem kellett belépőjegyet fizetni, az elfogyasztott italokért sem kértek pénzt a szervezők, de egy becsületkasszába önkéntes adományokat gyűjtöttek az iskolások nyaralására. Az adományozók segítségét ezúton is köszönik a szervezők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése