Fergeteges hangulat a maszkabálon

Kicsit kései időpontban, február 23-án szervezték meg Sepsén a helyi fiatalok a második maszkabáljukat. A tavalyi álarcosbál sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, idén is adnak esélyt mindazoknak, akik vicces jelmezeket magukra öltve szeretnek bolondozni, mulatni. 


A bál este nyolckor a jelmezesek felvonulásával kezdődött, majd a közös csárdás után következhetett a legötletesebb, legkreatívabb jelmezek megválasztása az összes résztvevő részvételével. A voksok összesítése után 21 órakor került sor az eredményhirdetésre. Két szavazattal megelőzve a „Flintstone család”-ot a Spongya Bobnak öltözött Böjtös László érdemelte ki a fődíjat. A szívtáncot Keresztes Attila és Lívia nyerték meg, ők jutalmul pezsgőt és bonbont kaptak.
– Ilyenre még nem volt példa: a bálozóknak több mint a fele házi készítésű jelmezt öltött magára, és oldottan mulatta át az éjszakát. Igaz, nem voltunk túl sokan, mindössze hatvanan, viszont a hangulat nagyon jó volt. A talpalávalóról a KAZ együttes gondoskodott. Ez úton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik jelenlétükkel emelték az esemény színvonalát – mondta Karaszi Kornél, a József Attila Ifjúsági Szervezet elnöke.
– Aki ott volt, biztosan nem bánta meg, aki pedig lemaradt erről a nagyszerű eseményről, az jövőre majd bepótolhatja, mert ismét megszervezzük a felnőtt maszkabált. Vétek lenne kihagyni – fűzte hozzá.


A József Attila Ifjúsági Szervezet elnöke a bált követően műkedvelő fűzfapoétaként is ihletet kapott. Gondolatait papírra is vetette (bár ne tette volna)… 

„Volt itt egér, cica, cowboy lány,
vadász, kommandós, sőt örömlány.

Benevezett még a Spongya Bob,
Flintstone család, friss házasok…

Aki ott volt, hátradőlve megcsodálhatta,
milyen a szakácsnő sirály konyhája.

Doktornő, bagoly, múmia, bohóc, Harisnyás Pippi,
de a Másnaposok sztárjának lenni sem volt ciki.

Show volt a bajuszos öregember meg az arab nők,
és nem utolsó sorban a görög istennő.

Aki idén kedvet kapott a bálhoz,
jövőre még egy embert elhoz!”

(Kornél)

Forrás: Horvátországi Magyar Napló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése