Ünnepváró Sepsén


A sepsei Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület november 28-án ünnepváró kézműves foglalkozást szervezett a gyerekek számára. A kézműves foglalkozást követően "minidiscóra" került sor a sepsei József Attila Ifjúsági Szervezet jóvoltából.

A sepsei kultúrotthon egyik terme adott otthont a péntek délutáni ünnepváró kézműves foglalkozásnak. A foglalkozáson a sepsei játszóházas és iskolás gyerekek vettek részt. A kézműves foglalkozást a sepsei Pipacs játszóház vezetője és a Petőfi Sándor MKE tagjai vezették.
- Nagyon örülök, hogy sikerült megszerveznünk ezt a foglalkozást, és hogy ilyen sok gyerek eljött. A játszóházas gyerekek mellett az iskolás gyerekek is rendkívül jól érezték magukat. Remek hangulatban telt a péntek délután, a gyerekek képeslapokat és sógyurmából különféle karácsonyfadíszeket készítettek - mondta el lapunknak Milanović Lili, a Petőfi Sándor MKE titkára.


A Petőfi Sándor MKE december 14-én szervezi meg hagyományos évzáró műsorát, amelyen a Pipacs játszóház is bemutatkozik.
- A játszóházba 12 gyerek jár, ezek mind sepsei gyerekek. Szívesen járnak a foglalkozásokra, nagyon szeretik a mondókákat, különféle játékokat és imádnak táncolni. Most az évzáró műsorra készülünk, a gyerekek karácsonyi verseket és énekeket tanulnak, de egy táncot is szeretnénk bemutatni - tudtuk meg Versánszki Glóriától, a sepsei Pipacs játszóház vezetőjétől.
Keresztes Flóra elmondta, az iskolában is készülnek a Karácsonyra.
- Tetszett a mai kézműves foglalkozás, nagyon szép képeslapokat készítettünk. A hangulat is remek volt, népdalokat és karácsonyi énekeket énekeltünk. Én a Vörösmarti Általános Iskola ötödik osztályos tanulója vagyok, és az iskolában is készülünk az ünnepekre. Egy versenyt hirdettek, a legszebben kidíszített osztály jutalmat kap majd. Az osztály díszítésében én is részt vettem és nagyon szép lett - mondta el Keresztes Flóra, a kézműves foglalkozás résztvevője.
A Kerekerdő gyermek néptáncegyüttes tagja, Kovács Melissza mesélt nekünk arról, hogyan készül az ünnepekre.
- A Pipacs játszóház és a Kerekerdő tánccsoport tagja is vagyok. Nagyon várom az ünnepeket és az évzáró műsort is, hisz én is fellépek. A játszóházban verseket tanulunk, az iskolában színdarabot, és alig várom, hogy ezeket bemutassuk az évzárón. A kézműves foglalkozás nagyon jó volt, nekem a leginkább a sógyurmázás tetszett. Szeretném, ha több alkalommal tartanánk ilyen foglalkozásokat - hallottuk Melisszától.


A péntek délutáni foglalkozás után a szervezők, a gyerekek nagy örömére "minidiscót' szerveztek, amely a sepsei József Attila Ifjúsági Szervezet segítségével jött létre.


A sepseiek nagy örömére, az általános iskola előtt egy nagy adventi koszorú ékeskedik, amelyet az iskolás gyerekek anyukái készítettek.

Horvátországi Magyar Napló 48. szám
Bognár Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése