Évzáró ünnepség Sepsén


A sepsei Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület december 14-én rendezte meg évzáró ünnepségét. A vasárnapi rendezvényt a helyi kultúrotthonban tartották.


Az Egy hosszú téli est elnevezésű rendezvény a sepsei Petőfi Sándor MKE kiemelt eseményei közé tartozik. Az idei rendezvényen ismét bemutatkoztak az egyesület szakcsoportjai, a sepsei általános iskola tanulói és a hercegszöllősi Triliom Együttes.
- Nagy öröm számomra, hogy idén is megszerveztük évzáró ünnepségünket. Az egyesület és a szakcsoportok tagjai egész évben aktívan tevékenykedtek, ma munkájuk egy részét mutatták be. Rendkívül örülök annak, hogy a gyerekek járnak a foglalkozásokra, hogy van érdeklődés a hagyományápolás, a kultúra megőrzése iránt. A gyerekek szeretnek a foglalkozásokra járni, szeretnénk, hogy minél többen betekintést nyerjenek az egyesület munkájába. Igyekszünk a gyerekeknek biztosítani minden feltételt ahhoz, hogy továbbra is sikeresen dolgozzanak. Egy igen sikeres évet tudhatunk magunk mögött és a vezetőséggel együtt bízunk abban, hogy jövőre is eredményesen dolgozunk majd - mondta el lapunknak a Petőfi Sándor MKE pénztárosa, Karaszi Kornél. 
Az évzáró ünnepséget a Kerekerdő gyermek néptáncegyüttes nyitotta meg. A csoport egy új koreográfiát mutatott be a sepsei közönségnek. Az új koreográfia nyírségi táncokból áll. A Kerekerdő után a hercegszöllősi Triliom Együttes következett. A Pipacs játszóház tagjai, vezetőjük, Versánszki Glória segítségével, ügyesen adták elő verseiket, énekeiket, majd egy táncot is bemutattak. A sepsei általános iskola tanulói idén is gyönyörű műsorral tették színesebbé az ünnepséget. Az iskolások karácsonyi verseket, énekeket adtak elő, és egy színdarabbal is kedveskedtek a nézőknek. Felkészítő tanáraik Kun Mária, Kettős Gyöngyi és Hirksz Lídia voltak. A programot a gyerekek és a Triliom Együttes karácsonyi dallal zárták. A Hercegszöllősi Járás Magyar Kisebbségi Önkormányzatának támogatásával a gyerekek karácsonyi csomagokat kaptak, amelyeket Karaszi József, a Petőfi Sándor MKE elnöke osztott ki. Az ünnepség álló fogadással, kellemes társalgással ért véget.


Horvátországi Magyar Napló 48. szám
Milanović Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése