Őszi Kultúrműsor Nagybodolyán

A Nagybodolyai Hagyományőrző Egyesület november 16-án szervezte meg hagyományos Őszi Kultúrműsorát. Az idei kultúrműsorra a környező falvakból érkeztek vendégszereplők.
A hagyományos Őszi Kultúrműsor helyszíne idén is a nagybodolyai kultúrotthon volt. Az eseményen hét kultúregyesület mutatkozott be. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Juhász Sándor, a horvátországi magyarság parlamenti képviselője és a Magyar Egyesületek Szövetségének elnöke, Sipos Zsivics Tünde, Eszék-Baranya Megye Magyar Kisebbségi Önkormányzatának elnöke, Balatinac Eva, a Darázsi Járás Tanácsának elnöke és Keresztes József, a Nagybodolyai Helyi Választmány és a Nagybodolyai Hagyományőrző Egyesület elnöke. A vendégeket Juhász Sándor parlamenti képviselő köszöntötte.
- Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek Nagybodolyán, mindig szívesen jövök ide. Néhány évvel ezelőtt nagy megmozdulás indult ebben a kis faluban, játszóház nyitotta meg kapuit, az jelenleg is működik. Sikerült létrehoznunk egy gyönyörű tájházat, amire azt hiszem, mindannyian büszkék vagyunk. Továbbra is igyekszünk segíteni ennek a közösségnek, hisz azért vagyunk, hogy minden magyarnak segítsünk, fejlesszük a magyarlakta településeket. Ami a mai kultúrműsort illeti, bemutatkoznak a tánccsoportok, bemutatatják munkájuk egy darabkáját, azt, hogy milyen ügyesen és odaadón dolgoznak. A településeken a kultúregyesületek folyamatosan fejlődnek, látunk nagyon pici gyerekeket, de vannak komoly tánccsoportjaink is, és ez mind azt bizonyítja, hogy keményen dolgozunk - mondta el beszédében Juhász Sándor parlamenti képviselő, a MESZ elnöke.
A már hagyománnyá vált Őszi Kultúrműsorra idén is sokan voltak kíváncsiak, a nagybodolyai kultúrotthon zsúfolásig megtelt. A műsor első fellépője az Újbezdáni IHE ifjúsági néptáncegyüttese volt, őket a Dárdai MKE Diófa Ifjúsági Néptáncegyüttese követte. A dárdaiak egy fergeteges felcsíki koreográfiát mutattak be a nagybodolyai közönségnek. A várdaróci Petőfi Sándor MKE menyecske tánccsoportjának fellépését is nagy érdeklődéssel követte a nézőség. A Kiskőszeg MKE asszonykórusának színvonalas előadása után következett a kiskőszegi gyermek néptáncegyüttes. Visszatérő vendégként lépett színpadra a sepsei Petőfi Sándor MKE Kerekerdő néptáncegyüttese, majd a duboševicai Mladi šokci horvát néptáncegyüttes lépett színpadra. Az Őszi Kultúrműsort a pélmonostori Talicska Ifjúsági Néptáncegyüttes zárta rábaközi táncokkal.
- Nagy örömmel tölt el, hogy ebben a kis faluban ismét egy ilyen gyönyörű rendezvényt tuddtunk szervezni. Azt hiszem, mind büszkék lehetünk arra, hogy ilyen sok tánccsoport működik Baranyában. Ennek egy része ma bemutatkozott, tényleg egy remek műsort láthattunk. Örülök, hogy vendégül láttuk jó barátainkat, remélem, mindenki jól érezte magát. Az egyesületünk továbbra is dolgozni fog és azon leszünk, hogy az Őszi Kultúrműsor jövőre se maradjon el - nyilatkozott Keresztes József, a Nagybodolyai Hagyományőrző Egyesület elnöke.
Az idei kultúrműsor is jó alkalom volt arra, hogy a csoportok, kicsik és nagyok ismerkedjenek, barátkozzanak egymással.
Horvátországi Magyar Napló 44. szám
Milanović Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése