Eszék-Baranya megye ispánja a Hercegszöllősi járásba látogatott


Vladimir Šišljagić, Eszék-Baranya megye ispánja február 17-én a Hercegszöllősi járásba látogatott. Az ispán és munkatársai Karancson, Hercegszöllősön és Sepsén jártak.

Eszék-Baranya megye ispánját a Hercegszöllősi járás elöljárója, Sója Dénes fogadta. A látogatás elsődleges célja egy megegyezés aláírása volt.
- Nagy öröm a számunkra, hogy vendégül láttuk Eszék-Baranya megye ispánját. A látogatás során egy megegyezést írtunk alá, amely arra vonatkozik, hogy megoldjuk a vízlevezetést a baranyai hegyoldalról, Karancs falu felett. A csatornahálózat áthelyezésével ezeket a gondokat meg tudjuk majd oldani - mondta el Sója Dénes elöljáró.
A karancsi látogatás után a delegáció a Hercegszöllősi járás székhelyén tartott rövid megbeszélést. Az értekezlet alatt szó esett a Hercegszöllősi járás infrastruktúrájáról, valamint a vízvezeték és a csatornahálózat kiépítéséről, amely Eszék-Baranya megye támogatásának köszönhetően valósult meg. Terítékre kerültek még olyan problémák is, amelyek megoldásra várnak.
A Hercegszöllősi járás területén sok értékes projekt valósult meg.
Vladimir Šišljagić lapunknak elmondta, hogy egy újabb projekt megvalósításán dolgoznak.
- Az elmúlt években sok új útszakasz is befejeződött. A Sepse és Nagybodolya közti útszakasz igen nagy befektetés volt, és ennek az útszakasznak nagy a jelentősége. Sepsén igen nagy gondot jelent a szűk út. Ezt a problémát is orvosolni szeretnénk - mondta el lapunknak Vladimir Šišljagić.
A megbeszélés után Eszék-Baranya megye ispánja a munkatársaival Sepsére is ellátogatott, ahol Rajki Zoltán, Sepse polgármestere fogadta.
- Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy az ispán ellátogatott a faluba. A Sepse és Nagybodolya közti útszakasz kiépítése óta rendkívül megnövekedett a forgalom. Itt egy nagy gonddal nézünk szembe, hiszen az egész faluban, de különösen az emlékmű és a református templom környékén szűk az út, a teherforgalmat is betiltottuk. Tervbe van véve az út szélesítése, a tervdokumentáció már elkészült, de mivel komolyabb beavatkozásra is szükség van, ezt máról holnapra nem tudjuk megoldani. Az egész projekt értéke meghaladja a négymillió kunát. Úgy gondolom, megértésre találunk majd két-három éven belül és ez a probléma is megoldódik - mondta el a polgármester.
- Az ispánnak megemlítettük a sepsei katolikus templom felépítését, ennek a tervrajzát is megtekintettük, valamint a kézilabdapálya kiépítését. Šišljagić úr pozitívan állt ehhez is, még az idén várjuk a további fejleményeket - tette hozzá Rajki Zoltán.
Horvátországi Magyar Napló, 7. szám / 2014
Milanović Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése