Újjáalakult a sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület


Az ismert adatok szerint Sepsén már 1886-ban működött Önkéntes Tűzoltó Testület, és a kis település lánglovagjai szakmailag megfelelően végezték a munkájukat egészen a honvédő háborúig. Idén februárban a helyi tűzoltótestület - új vezetőséggel az élén - újjáalakult.

A sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke, Keresztes Tivadar elmondta, hogy a településen kellően megfontolták a tűzoltótestület újraélesztésének lehetőségét.
- Közeleg a nyár, az aratás, és jó, ha van a faluban tűzoltótestület. Az előírások szerint legalább tíz szakvizsgázott tűzoltóval van lehetőség önkéntes tűzoltótestület létrehozására. Februárban tíz helybeli tűzoltó tanfolyamon vett részt, és mindenki sikeres vizsgát tett - sorolta az elnök, majd hozzátette, hogy a Hercegszöllősi járás támogatásának köszönhetően szerezhették be a vizsgához szükséges munkaruhákat.
- Ezúton is szeretnék a magam és a testület nevében is köszönetet mondani a járásnak. A támogatásból a nélkülözhetetlen felszerelések egy részét is megvásárolhattuk, köztük a csöveket és egy komplett bevetési ruházatot.
A sepsei Önkéntes Tűzoltó Testületet jelenleg 13 fiatal lánglovag alkotja.
- A testület tagjaival nagyon elégedett vagyok, naponta tapasztalom, hogy szívből-lélekből csinálják az egészet. Büszke vagyok rájuk, hozzáállásuk példaértékű, mindenben számíthatok rájuk - nyilatkozta Tivadar.
 A sepsei testület tagjai rendszeresen gyakorolnak, ugyanis a településen rendezik meg június 16-án a regionális tűzoltó versenyt.

M. LJ.
Horvátországi Magyar Napló 21. szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése