Kitáncolták a májusfát Sepsén


A Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület minden évben megrendezi a májusfa-kitáncolást. Idén május 25-én, szombaton került sor a hagyományosnak számító rendezvényre.

A sepsei májusfa-kitáncolás már hagyománnyá nőtte ki magát: a Petőfi Sándor MKE hetedízben szervezte meg az eseményt, amely minden évben sok érdeklődőt vonz a faluba.
- Szeretnénk, ha ez a szép hagyomány örökre megmaradna. A májusfa kitáncolása településünknek sokat jelent, örülök, hogy minden évben szép számban összegyűlünk, és mindannyian egy remek esemény részesei lehetünk - hallottuk Karaszi Józseftől, a sepsei Petőfi Sándor MKE elnökétől.
A májusfa-kitáncoláson idén három tánccsoport tagjai vettek részt, ők a Dunatáj együttes zenéjére koreografált táncjátékkal végül is sikeresen kitáncolták a májusfát. A látványos esemény után a kultúrotthon udvarán alkalmi műsorral kedveskedett a megjelenteknek a sepsei Kerekerdő gyermek néptáncegyüttes, a pélmonostori Talicska ifjúsági néptáncegyüttes, az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja, valamint a Triola+1 együttes. Az erősen szemerkélő eső ellenére a fellépők remekeltek - a nézők pedig mindvégig kitartottak.
- A nézőknek nagyon tetszett a program, még az eső sem tudta elrontani a hangulatot. A fellépőknek köszönet a közreműködésért, tényleg nagyon ügyesek voltak - mondta Karaszi.
A szervezők babgulyással vendégelték meg a táncosokat és a nézőket. Az eredetileg utcabálnak tervezett mulatságra a kultúrotthonban került sor a Dunatáj együttes közreműködésével.

M. LJ.
Horvátországi Magyar Napló 21. szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése