Közgyűlést tartott a Sepse ÖTT


A 2013-ban újjáalakult Sepse Önkéntes Tűzoltó Testület február 23-án megtartotta évi közgyűlését.

Az értekezleten sor került a vizsgázott tűzoltók okleveleinek az ünnepélyes átadására.

A közgyűlés a Sepse ÖTT elnökének köszöntőjével kezdődött. A megjelentek meghallgatták Keresztes Tivadar elnök munkabeszámolóját.
- Testületünk tavaly is aktívan tevékenykedett. Év közben több gyakorlatot és munkaakciót szerveztünk. A Hercegszöllősi járás felkérésére részt vettünk egy nagy rendezvényen, ahol a biztonságért voltunk felelősek. Sajnos a tavalyi évben három tűzesethez is riasztottak minket, szerencsére nem voltak nagy károk - mondta el az elnök.
Az elnök lapunknak elmondta, a testület tagjai idén is komoly célokat tűztek ki maguk elé.
- Szeretnénk anyagiakat biztosítani a tűzoltóeszközök és gépek beszerzésére. Továbbra is fenntartjuk baráti kapcsolatainkat a testületekkel és új kapcsolatokra is szeretnénk szert tenni. Ami a legfontosabb, új tagok felvételét és vizsgáztatását tervezzük. Testületünk jövőre ünnepli fennállásának 130. évfordulóját, így már az idén megkezdjük az ünnepség megszervezését - tudtuk meg Keresztes Tivadartól.
A testület tagjai továbbra is megtartják gyakorlataikat és tűzoltóversenyekre is készülnek. 
A hétfői közgyűlésen jelen volt Sója Dénes, a Hercegszöllősi Járás elöljárója, Stjepan Kovač, a Baranja Tűzoltó Közösségének elnöke, Goran Bartolić, a pélmonostori Hivatásos Tűzoltó Testület parancsnoka, Josip Molnar, a Pélmonostor ÖTT elnöke, a hercegszöllői, nagybodolyai, izsépi és az albertfalui Önkéntes Tűzoltó Testületek képviselői, valamint a Sepse ÖTT tiszteletbeli tagjai is.
Horvátországi Magyar Napló 8. szám
Milanović Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése