Látványos kismaszkabál Sepsén

A környező településekről is érkeztek maszkák a vasárnap, február 19-én megrendezett sepsei kismaszkabálba. Félszáznál is többen jelentek meg ötletesebbnél ötletesebb jelmezben, és a többi érdeklődővel együtt zsúfolásig megtöltötték a kultúrotthon nagytermét. 



A helyi és a környékbeli településekről érkezett jelmezes ovisok és kisiskolások. Vasárnap a kultúrotthonban tréfás játékokat játszottak és mókás versenyeket vívtak. A Sepsei Általános Iskola már évtizedek óta megszervezi a gyermekek farsangi mulatságát a településen, s az esemény nem csak a legfiatalabbak, hanem a felnőttek figyelmét is felkelti, akik idén csak kísérőkként és nézőkként vettek részt az eseményen.
– Évtizedes hagyománya van az iskolások maszkabáljának a településen. Erre az eseményre a környező településekről is érkeztek gyerekek, többségük Nagybodolyáról, Hercegszöllősről és Csúzáról, de még Pécsről is jöttek maszkák. A jelmezek gyönyörűek, változatosak, színesek és nagyon ötletesek voltak. Élő zene kíséretében a kultúrotthonban játékokat játszottak, versenyeket vívtak a gyerekek. Köszönet illeti a kultúrotthont rendelkezésünkre bocsátó helyi kultúregyesületet, amelynek tagjai segítették is az esemény lebonyolítását. A település hagyományos rendezvényére sok szülő, nagyszülő is eljött, és gyönyörködtek a legfiatalabb télűzőkben. A kultúregyesület jóvoltából minden maszka kapott ajándékot – mondta Kun Mária, a helyi iskola tanára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése