Idén is hódoltak a hagyománynak

Január 28-án nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos rendezvényét a sepsei Petőfi Sándor MKE. A disznótor – az érintettek elmondása szerint – idén a művelődési egyesület fiatal tagjainak tapasztalatszerzését szolgálta, az eseményen pedig természetesen jelen voltak a „Petőfit” egész évben támogató helyiek is. 
A nyolc éve életre hívott hagyományápoló gasztronómiai rendezvényt január 28-án rendezték meg. Az idei évi hagyományos disznótor a szervezők szerint bizonyos tekintetben rendhagyó volt, mivel a résztvevők döntő többségét a kultúregyesület tagjai képezték. Nem voltak meghívott vendégek, a disznóvágást nem követte a korábbi években megszokottá vált nagy mulatozás. Az egyesületi tagok és a MKE sepsei szimpatizánsai, támogatói az elmúlt évben kifejtett közösségi munkáért, támogatásért cserében lehettek részesei a rendezvénynek.
– Egyesületünk tagjai egész évben szorgalmasan dolgoznak településünk hagyományainak ápolásán, segítve Sepse és a régió hírnevének öregbítését. Szinte alig volt lehetőségünk a tavalyi év során arra, hogy ilyen szép számban össze tudtunk volna jönni. Ezért is gondoltuk úgy, hogy az idei hagyományos disznótor az egyesület tagjainak és támogatóinak fog szólni. Minden nagyon jól sikerült, az esti disznótoros vacsorán nagyon sokan vettek részt. A báli szezonra való tekintettel zenés-táncos mulatságot nem szerveztünk, hiszen lesz még bál bőven. A vacsora utáni hangulat nagyon jó volt, ritkán adódik alkalom arra, amikor a falusiak csak önmagukkal foglalkozhatnak, beszélgethetnek – mondta el Karaszi József, az egyesület elnöke.
A levágott sertés nagy része helyben fogyott el, a feldolgozott hús egy részét pedig az egyesület későbbi rendezvényein használják majd fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése