Kitáncolták a májusfát

Az ifjúság által állított májusfa kitáncolását minden évben megszervezi a sepsei Petőfi Sándor MKE. A májusfa-kitáncolást követő kultúrműsorban pélmonostori, újbezdáni és dárdai vendégek is közreműködtek.
A szervező egyesület vezetőjének elmondása szerint idén az eddig megszokottnál nagyobb szabású eseményt szerettek volna tető alá hozni. És ez részben sikerült is nekik, mivel a látványos májusfa-kitáncolást követő csaknem egyórás kultúrműsorban – a házigazda egyesület táncosai mellett – vendégegyesületek tánccsoportjai is színpadra léptek. Karaszi József, a sepsei Petőfi Sándor MKE elnöke nyilatkozott lapunknak.
– Minden évben megszervezzük a májusfa-kitáncolást, de sajnos már kénytelenek vagyunk hozzászokni, hogy az időjárás rendszeresen keresztülhúzza a számításainkat. Hosszú évek óta ezen a napon mindig esik az eső. A fa kitáncolását követően a kultúrotthon mögötti színpadon folytatódott a műsor. Az eső a tervezett utcabálunkat elmosta, nem kerülhetett rá sor, de a zenés, táncos mulatság nem maradt el – a kultúrotthonban. Sipőc Árpád hatalmas bográcsban főzött babgulyást, egy adagot szimbolikus áron, mindössze 5 kunáért árultuk. A Drávatáj fergeteges báli hangulatot varázsolt a kultúrotthonba, a szép számú vendég hajnalig szórakozott – mondta Karaszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése