Tizenöt torta és ugyanennyi sütemény várta az édesszájúakat a kiállítás

Az első sikeren felbuzdulva ismét megszervezte a sütemény kiállítását a Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület. A március 25-én, vasárnap megrendezett eseményre 20 sepsei menyecske nevezett be.  


A mai rohanó világban egyre kevesebb időnk marad az élet apró örömeire, s ezért ajánlatos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a hagyományok megőrzésére, hiszen nagymamáink édes titkait mindenképpen tovább kell örökítenünk.

A helyi kultúregyesület tavaly hagyományteremtő céllal szervezte meg első sütemény kiállítását, s a sikeren és az esemény látogatottságán felbuzdulva a folytatásnak lehettünk szemtanúi múlt vasárnap. Több mint egy tucat süteményt kóstolhattak meg a látogatók, de a várakozásoknak megfelelően a legnagyobb érdeklődés a tortákat övezte, hiszen még a környező településekről is szép számban érkeztek látogatók/kóstolók.


Idén az egyesület vezetősége módosította a versenyszabályt, a látogatók ezúttal nem pontozták a finomabbnál finomabb süteményeket, tortákat, a kiállítás inkább bemutató, azaz hagyományápoló jelleget öltött magára. A résztvevők mindegyike alkalmi ajándékot és emléklapot kapott a szervezőktől.

– Úgy döntöttünk, hogy idén minden versenyzőt győztesnek kiáltunk ki, azt hiszen, ez így a leghelyesebb. Már érkeztek pozitív visszajelzések arra vonatkozóan, hogy a versenyt bemutató jellegű, illetve hagyományápoló kiállításként rendeztük meg. Köszönet illeti résztvevőket, és ígérjük, jövőre is megszervezzük ezt az eseményt – mondta Karaszi József, a Petőfi Sándor MKE elnöke, aki azt is elmondta, hogy az idei sepsei táncszemle szervezésének is rövidesen nekilátnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése